2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Hakkında

Kamuoyu Duyurusu

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Hakkında

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) 13.08.2020 tarihli 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklaması ve Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi çerçevesinde Üniversitemiz Senatosu tarafından 2020 – 2021 Eğitim Öğretim Yılının 05 Ekim’de başlamasına karar verilmiştir. Bunun yanı sıra YÖK’ün ilgili yazıları ve Küresel Salgında Yeni Normalleşme Rehberi “kampüslerdeki öğrencilerin seyreltilmesi, hareketliliğin azaltılması” hususunda da üniversitelere yetki ve sorumluluklar yüklemektedir. Bu yolla üniversitelerin fakülte ve program bazında farklı uygulamalar yapabilmeleri de mümkün hale gelmiş; salgının bölgesel ve yerel seyrine göre değişik programlar için yapılacak olan farklı uygulamalara ilişkin kararların üniversite kurullarınca alınmasına hükmedilmiştir. Buna göre 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Güz Döneminde Üniversitemizin uygulamalı eğitim gerektiren Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda eğitim bazı dersler için uzaktan, bazıları için pandemi kurallarına uygun seyreltilmiş yüz yüze; diğer fakülte ve yüksekokullarda ise tümüyle uzaktan eğitim yoluyla verilmesi kararı alınmıştır. Seyreltilmiş yüz yüze eğitime ilişkin program ve lisansüstü eğitime yönelik karar, web sayfamızda ayrıca ilan edilecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi