Geleceği Planlıyorlar

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, daha yeşil bir geleceğe hazırlanıyor. Daha doğal bir yaşam ve yerleşke alanında yeşili artırma çabaları, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle devam ediyor.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ), sürdürülebilir bir gelişme için yarını bugünden planlamaya dönük çalışmalar kapsamında projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Orman Fakültesinin koordinatörlüğünde İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’nce verilen 1.500 fidan, çevre ve yarınlar düşünülerek kampüs alanı içinde boş alanlarda toprakla buluşturuldu. Geleceğe nefes olmayı hedefleyen projeye İKÇÜ ve Orman Bölge Müdürlüğü üst yönetimi pandemi kurallarına uygun olarak tam kadro katıldılar. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince, İKÇÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Akbulut’un bizzat can suyunu verdiği fidan dikim töreninde konuşan Rektör Köse: “Amacımız üniversitemizin daha yeşil, daha güzel ve doğal güzelliğini korumasına katkı sağlamaktır. Üniversite olarak bilimsel katkılar odaklandığımız temel husus olarak görünse de her boyutta gelişmeye odaklı çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmek istiyoruz. Bu kapsamda İKÇÜ'nün tüm yerleşkelerinde ağaç sayısını daha da artırmak istiyoruz. Bizler, çevreye sahip çıkma, doğal hayatı koruma, yeşil alanları çoğaltma anlayışından gelen kadim bir medeniyetin temsilcileriyiz. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir miras bırakmak gayesiyle tüm gücümüzle çalışıyoruz. Kampüslerimizin ve öğrencilerimizin sosyal yaşam alanlarını nasıl daha yeşil kılabiliriz ve geleceğe nasıl daha yeşil bir çevre bırakabiliriz bunun derdindeyiz.  Bu konuda Orman Bölge Müdürümüzün ve ekibinin desteklerinden minnetle bahsetmek isterim. Üniversitemizin ağaçlandırılmasında katkıları olan Sayın Müdürümüz Zafer Derince nezdinde tüm Orman Bölge Müdürlüğü ailesine en derin şükranlarımı sunarım” dedi. İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince ise müdürlük olarak tüm İzmir'de tabiat ve gelecek nesiller için sorumluluk almaya devam edeceklerinin altını çizdi. Müdür Derince: "Biz ülkemizin geleceğine nefes olmak arzusundayız. Bize gösterilen uygun alanlarda yarınlar için miras bırakmaya devam etmek istiyoruz. Bugün de İKÇÜ'nün yeşil kampüs hedefinin devamlılığına katkı vermek arzusuzuyla buradayız. İKÇÜ’nün yeşil dokusuna destek olmaya devam edeceğiz. Buradan çevre ve tabiatın sürdürülebilirliğine destek olmaktan son derece memnun olduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse ve İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince'nin fidan dikme çalışmalarına bizzat katıldığı tören, üniversite içindeki fidanlık alanın gezilmesi ile sona erdi.